Publicaties

Aanbesteden WGA: vijf tips voor een goed traject

Veel werkgevers in de sectoren Overheid en Onderwijs (O&O) zijn eigenrisicodrager (ERD) voor de WGA of overwegen dat te worden. De ERD-verzekering die veel werkgevers hiervoor afsluiten, valt meestal onder de aanbestedingsplicht. Maar hoe besteedt u dit soort complexe dienstverlening succesvol aan? Vijf tips voor een succesvol aanbestedingstraject.

Lees meer

Psychische klachten: vaak helpt een goed gesprek over werk

Veel werkgevers vinden het moeilijk om goed om te gaan met werknemers die verzuimen door psychische klachten. Ze laten ze de werknemer dan maar zo veel mogelijk met rust, of sturen hem naar de bedrijfsarts. Het almaar groeiende aandeel van psychische klachten in de verzuim- en arbeidsongeschiktheidscijfers toont aan dat geen van beide methoden goed werkt. Gelukkig is er een alternatief. Bij verreweg de meeste werknemers zijn de klachten niet medisch van aard. Zij blijken veel baat te hebben bij een vroegtijdig gesprek over werk met een arbeidsdeskundige.

Lees meer

Collectieve zorgverzekering: voordelen voor werkgever én werknemer

Het hebben van een zorgverzekering is voor wie in Nederland woont of werkt een verplichte zaak en daarmee automatisch van toepassing op alle werkenden. 70% van de Nederlanders maakt gebruik van een Collectieve Zorgverzekering. Een groot deel daarvan maakt gebruik van het collectieve contract dat de werkgever gesloten heeft met een verzekeraar. Dat is een

Lees meer

Het sociale zekerheid doolhof: hoe weet u waar u aan toe bent?

Werkgevers binnen Nederland hebben moeite met het bijblijven van alle regels, risico’s en mogelijkheden binnen de sociale zekerheid. Helaas komt het ook vaak voor dat er fouten worden gemaakt waarbij de werkgever de kosten gepresenteerd krijgt. Zorg dat u weet waar u aan toe bent. Hoe kunt u zorgen dat u niet te veel betaalt?
Één simpel antwoord: Controleren, controleren, en nog eens controleren!

Lees meer